Wild si upísali talentovaného Nicka Seelera

Vedenie Minnesoty Wild včera oznámilo, že klub podpísal dvojročný kontrakt z obrancom Nickom Seelerom. Zmluva začne platiť do budúcej sezóny. 22-ročný talent v uplynulom ročníku pôsobil na minnesotskej univerzite. Klub zo St. Paul si tohto hráča vyhliadol už v roku 2011, keď si ho Wild na drafte vybrali v piatom kole (zo 131. miesta).

Foto: foxsports.com

Seeler strávil v americkej univerzitnej súťaži NCAA tri sezóny, z toho dve v Omahe a jednu v Minnesote. V drese minnesotských Gophers si v 36 zápasoch tejto sezóny pripísal 10 bodov (0+10) a bol lídrom tímu v hodnotení plus-mínus (+21), trestných minútach (43) aj zblokovaných strelách (43). Tieto štatistiky naznačujú, že Seeler je dobre brániacim defenzívnym typom obrancu.

„Jeho úlohou v tíme bolo brániť a v tejto role ho vidíme aj na profesionálnej úrovni,“ povedal pre Startribune generálny manžér Wild Chuck Fletcher. „Je to veľmi súťaživý chlapec, dobre bráni, je dobrý korčuliar a hrá fyzicky.“

Seeler, ktorý je rodákom z Minnesoty, by budúcu sezónu mal začať na farme v Iowe.

Viaceré zdroje naznačujú, že Divosi sú blízko podpisu zmluvy aj s ďalšími prospektami. Hovorí sa o útočníkovi Mariovi Luciovi, ktorý taktiež pôsobí v NCAA, a je možné, že profesionálny kontrakt pre budúcu sezónu podpíše aj jedna z najväčších nádejí Wild, forvard Alex Tuch.

3 komentárov k “Wild si upísali talentovaného Nicka Seelera”

  1. pavel napsal:

    Ještě podepsat toho Luciu a Tucha a budu spokojený :-). A za rok Belpedia a Greenwaye.

  2. Maros napsal:

    takze Brodin alebo Scandela pojdu,nahrade je 🙂

Pridajte komentár