Preview: 2. zápas série medzi Coloradom a Minnesotou

Wild si budú chcieť napraviť chuť a vyrovnať stav série prvého kola play-off Západnej konferencie na 1-1 po štvrtkovom zápase. Divosi v ňom vyhrávali už 4-2, nakoniec sa však zápas skončil výhrou Colorada 5-4 po predĺžení. Avalanche pomohli k obratu výrazne aj chyby Minnesoty.

„Každý tím ktorý chce byť v play-off úspešný, musí čeliť nepriazni osudu,“ povedal pre Star Tribune tréner Wild Mike Yeo.

Colorado Avalanche vs. Minnesota Wild

(Stav série 1:0)

Wild: Minnesota mala puk na svojich hokejkách pred každým gólom Colorada v tretej tretine, nebola však schopná dostať puk zo svojho pásma.

„Sami sme si prehrali zápas,“ povedal Yeo. „Môžeme si však zo zápasu vziať niekoľko pozitív, na ktorých môžme stavať. Tento zápas sme mohli vyhrať. Viem, že môžeme hrať lepšie.“

Útočník Jason Pominville trafil v predĺžení tyčku a fanúšikovia si hneď spomenuli minuloročný prvý zápas play-off proti Chicagu, kedy Jason Zucker urobil to isté. Chicago vtedy ten zápas vyhralo a aj celú sériu na päť zápasov.

„Nie je to ľahké. Toto je hokej,“ povedal kapitán Mikko Koivu. „Keby to bolo ľahké, boli by ste na zlom mieste. Teraz je to všetko o dnešku. Máme dobrý pocit z nás aj z našej hry. Musíme len upraviť niekoľko maličkostí.“

Avalanche: Colorado hralo proti Minnesote veľmi dobre fyzicky, na hity to bolo 41-28 pre nich. Ale aj Colorado malo niekoľko problémov. Niekoľko krát stratili ľahké puky a kandidát na Vezina Trophy Semyon Varlamov nepodal najlepší výkon. Wild boli schopní realizovať svoj herný plán dostať puk hlboko do tretiny Colorada a držať ho tam.

„Veríme si a niekedy aj keď nehráme svoj najlepší zápas, tak kvalitou nášho tímu je, že nájdeme spôsob ako vyhrať. A to chcete vidieť v play-off. Páči sa mi, akí sme vytrvalí,“ povedal tréner Avs Patrick Roy.

Pravdepodobné zostavy:

[row class=“row-fluid“]
[col class=“span6″]

Wild

Parise-Koivu-Coyle
Moulson-Granlund-Pominville
Cooke-Haula-Niederreiter
Veilleux-Brodziak-McCormick

Suter-Spurgeon
Scandella-Brodin
Stoner-Prosser

[/col]
[col class=“span6″]

Avalanche

O’Reilly-MacKinnon-Parenteau
Landeskog-Stastny-McGinn
Talbot-Cliché-McLeod
Bordeleau-Malone-Carey

Hejda-Johnson
Barrie-Holden
Benoit-Guenin

[/col]
[/row]

Kto má formu:

Wild: Útočník Wild Erik Haula vo štvrtok strelil gól a bodoval v siedmich z posledných ôsmich zápasov. Dnes v noci sa posunie zo štvrtej formácie do tretej, kde nahradí Brodziaka.

Avalanche: Útočník Avs Paul Stastny bol vo štvrtok katom Wild, keď strelil vyrovnávajúci gól na 4-4 13 sekúnd pred koncom a v predĺžení strelil aj víťazný gól. V zápase pridal aj asistenciu.

Medzi žrďami:

Wild: Ilya Bryzgalov – v základnej časti za Wild: 7-1-3, priemer 2,12 gólu na zápas, 91,1  % úspešnosť zákrokov, 3 čisté kontá. Náhradníka mu bude robiť Kuemper, ktorý sa vracia po zranení.

Avalanche: Semyon Varlamov – v základnej časti: 41-14-6, priemer 2,41 gólu na zápas, 92,7  % úspešnosť zákrokov, 2 čisté kontá

Pohľad z tribúny:

Wild: Útočníci Dany Heatley, Justin Fontaine, Mike Rupp (suspendovaný) a obranca Jon Blum budú zdravými náhradníkmi. Obranca Keith Ballard má zranenie v dolnej časti tela. Josh Harding je na listine zranených hráčov. Niklas Backstrom a Jason Zucker postúpili operácie a v tejto sezóne si už nezahrajú.

Avalanche: Útočníci Matt Duchene a John Mitchell do zápasu 2 nezasiahnu pre zranenia.

Pridajte komentár